Indiana Jones és az abszurd animáció

2008.10.31. 19.03

Ma olyat láttunk, amit még eddig nem nagyon a Rumbumm indulása óta. Az Indiana Jones animációs gyakorlat keretében egy videójáték imitációt pisloghattunk végig, padlót kaparászó állkapoccsal. A történet nem egészen világos, de azért megpróbálunk valami értelmes magyarázatot adni rá: Indy hosszas töltési idő után elindul, hogy megtalálja kedvenc repülőjét. Útközben megküzd a gonosz kígyóval a sziklás sivatagban, a radioaktív sugárzástól zölden pislákoló kobrát egy zulu átok segítségével hatástalanítja. Az átok ereje abban rejlik, hogy olyan abszurd hanghatással és vizuális effektekkel lepi meg a kígyót, hogy az hirtelen elfelejt létezni. Ezek után a kalandor régész folytatja útját Egyiptom felé, ahol a homokdűnékben meg is találja kedvenc repülőgépét. Sármosan és lazán pattan bele, és azonnal apró ponttá változik a térképen, ahol hosszú utat tesz meg, csodás geometriai formával kényeztetve a nagyérdeműt. Vége.


Hogy ez az egész pontosan mit akar jelenteni, arról nem tudunk érdemben nyilatkozni. Lehet, hogy a tudatalattinkra ható képsorokat helyeztek el ezen a furcsa videón, mi például most nagyon szívesen ennénk lencsét. Az is lehet, hogy ha visszafelé játszuk le ezt a videót, akkor Győzikét láthatjuk, amint fejből mondja fel Paul G. Bahn "A régészet világatlasza" című könyvének tárgymutatóját. Azt sem tartjuk kizártnak, hogy egy bukott játékfejlesztő elméjébe nyertünk most bebocsátást. Bárhogy is, mi egészen jól szórakoztunk, sikerült a végletesen abszurdra érzékeny oldalunkat megcsiklandozni. Gratula!

1 komment

Címkék: játék youtube videó rajz animáció indiana jones rumbumm

A bejegyzés trackback címe:

https://rumbumm.blog.hu/api/trackback/id/tr94742796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mustos Anna 2008.11.02. 17:13:06

Teccenek a videók amit láttam
A takaritógép lenyűgöző
Szuertném énis gyorsan alaposan kitakaritani a lakásomat.
süti beállítások módosítása