Rövid, ámde hasztalan mozgóképek rovata (1. rész)

2008.11.08. 16.27

A szombati nyugalom és béke ölelésében nekiültünk olyan videókat keresni a Rumbumm egyre nagyobb tárházában, amelyek léte teljesen értelmezhetetlen számunkra. Persze, tudjuk, hogy már eddig is bőven dúskáltunk az értelmileg finoman szólva is megkérdőjelezhető anyagokban, de egyenlő esélyeket próbálunk biztosítani minden kispajtásnak. Igaz, kicsit olyan ez, mintha a futóversenyen a rajthoz állnának a fekvőbetegek, az úszók, a direkt nem futók, a Hülye Járások Minisztériumának díszvendégei, és egy ponty. Sok értelme nincsen, de nézzük a selejtezőt, kik a meg nem értett művészek a mi olvasatunkban!


Az édeske állatok kategóriában ez a videó azért áll kiemelt helyen, mert itt legalább keveset látni az egészből. Ettől persze még lehangoló a kutya-macska dömping, de legalább éjszaka van. Ez is valami...


Az is szép, amikor éjszaka várost akarunk nézni, de ilyen felbontásban csak több tucat sárga pöttyöt bámulhattunk, és már vége is lett a rövid, ámde teljességgel hasztalan panorámaképnek. Ha valamilyen oknál fogva mégis ez a videó nyerne, reméljük Kubában nem csak két marék homokot fog feltöltője filmezni húsz másodpercig, mert morcosak leszünk.


Na ez már az erősen elmebeteg kategória. Amikor "Buli" címszó alatt a tévéképernyőről felvett egymást ölelgető embereket mutatunk be, akkor ott bizonyára valami félrement. Vagy megszaladt az üveg, és aznap este a tévé minden szereplőjével bulizott egy nagyot a videó készítője mámoros magányában, vagy olyan humorral született meg emberünk, amely valóban egyedülálló. Nagyon egyedülálló.

Van még, van még, drága barátaink, holnap is találkozhattok blogunkban érdekes pályaművekkel, mint például a sötétben részegen énekelő kamaszlányok, a körhintán elbambuló kisfiú, vagy a techno party villódzó fényében hirtelen feltűnő rémisztő divathuszár. Most menjetek bulizni, érezzétek jól magatokat, és ha jó a hangulat, akkor elő a kamerát, és kérünk mi is az éjszakátokból egy keveset. Persze a most bemutatott műveknél kicsit többet. Ha lehet.

9 komment

Címkék: budapest youtube utazás videó kutya buli nyereményjáték rumbumm

A bejegyzés trackback címe:

https://rumbumm.blog.hu/api/trackback/id/tr64757369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ritahh 2008.11.08. 19:20:39

ejjejjj... hát mit történt a rumbummvideo Unforgettable Nights c. videóval???
szerintem mindannyian kíváncsiak lennénk a rumbumm csapatától egy véresszájú kis elemzésre...:)
(most mondjam azt, hogy cserébe az előző pirospontomért??? ...:D...)
köcce:D

kismartech 2008.11.09. 00:11:57

Tisztelt rumbumm szervezők!Légyszi tegyetek valamit mert ez a játék már nem az éjszakáról szól hanem a csalásról!Kipróbáltam és tapasztaltam:1.Bárki bármennyi youtube fiókot nyithat és szavazhat magára.2.Ha belépsz ahányszor megnyitod a saját videódat számolja a nézetséget.Próbáljátok ki!Szerintem ez nem tisztességes!Várom a válaszotokat.Üdv:Janika

ritahh 2008.11.09. 12:51:16

hm... és most mi történt hogy újra available...
egyre furcsább...

ritahh 2008.11.11. 18:10:59

nem kukacoskodásként, de az ilyen szabályokat bele szokás írni a játékszabályokba, főleg mivel így gyakorlatilag a diákok nagy része ki van zárva (teljes kollégiumok)... vagy van valami kikötés, hogy egy IPről mennyi szavazat érkezhet?
Ilyeneket nem ártott volna előre kikötni...

rumbumm 2008.11.11. 20:15:53

Kedves Mindenki!

Szeretnénk még egyszer pontosítani a dolgokat, mielőtt elszabadulnak az indulatok:
-tehát az a videó nyer, amelyiknek a legmagasabb a rating (csillagok száma) * szavazatok száma értéke.
- ha véletlenül egyenlőség alakul ki, akkor a magasabb nézettségű nyer
- egy Youtube fiókkal egyszer lehet szavazni egy videóra.
Valóban igaz, hogy elvileg bármennyi Youtube fiókot nyithat valaki és annyiszor szavazhat a saját videójára, de őszintén azért 10-20-30 fiókot megcsinálni nem kis meló és idő, és már most 200 szavazat körül/felett vannak a szavazatok a legnépszerűbb videókra, pedig még több hét hátra van, tehát pár darab, de akár 10-20 "saját" Youtube fiókkal nem igazán lehet a versenyt eldönteni..
A nyertes videónál meg fogjuk nézni az IP címeket és ha feltűnően sok az azonos, akkor egyedi elbírálás és a józan ész alapján fogjuk eldönteni a helyzetet. Vagyis, válaszolva Ritahh felvetésére, ha az az IP cím egy kollégiumé pl. akkor természetesen az nem kizáró ok, de ha egy magánszemély akkor ott valószínűleg számára kedvezőtlen döntés fog születni, a tiszta verseny érdekében..

Sajnos, ha nem csak a szerencsére, hanem szavazatokra bízzuk a döntést, akkor nem lehet teljesen kizárni annak az esélyét, hogy valakik nem próbálják meg manipulálni az eredményt, de a sikerük esélyét tudjuk minimalizálni...Ezért is került a verseny pl. a Youtube-ra és nem egy magyar videómegosztóra..
A legjobb védekezés, ha minél többen szavaztok arra, aki szíveteknek kedves, legyen az Janika, vagy bárki más, mert minél magasabb a szavazatszám, annál nehezebb manipulálni az eredményt..
Mi mindenkinek szurkolunk, aki vette a fáradságot és önálló művel nevezett a kampányba és reméljük, hogy egy valóban arra érdemes viszi el a Kubai utat..Hajrá, ne álljatok le, még van idő videót küldeni vagy szavazatokat gyűjteni, vagy csak egyszerűen kezetekbe venni a döntést, ha valaki elnyerte a szimpátiátokat!
A Rumbumm és a Cerbona Night legyen veletek! Na meg az erő:-)

Kismarton János 2008.11.11. 22:23:36

Tisztelt kommentátor barátaim!!!Lehet,hogy kicsit durván fogalmaztam de sajnos ez a valóság.Azért írtam ilyet mert sajnos többször vettem részt ilyen szavazós játékokon és nem a videó számított hanem a szavazók rafináltsága.Már most kiszögezem nem azért csinálom a videókat,hogy megnyerjem a fődíjat (mindig ilyen ki buzgómócsing voltam)Ettől a szemembe ugyanolyan jó fejek vagytok!Egyébként 30 youtube fiók megnyitása nem nagy meló.Abban igazatok van,hogy 20youtube fiókkal nem lehet eldönteni egy versenyt de pár százzal igen és ez egy kubai útért nem nagy meló.Sajnos mindig vannak kiskapuk amiket nem lehet kivédeni.Ja az Ip címmel kapcsolatban ha valakinek ugró Ip címe van az percenként változik.Ez ellen nem tudtok semmit csinálni!!!Ennek ellenére örülök,hogy részt vehettem a játékon próbáltam megmutatni a saját éjszakámat!Egyébként szomorú tényként jegyzem meg (nem akarok fikázni snekit)de ez nevetséges hogy a mai fiatalok nem tudnak semmit bemutatni az éjszakáikról ami meg főleg káosz,hogy egyes emberek az állataikat mutogatják egy ilyen promócióban!(Lehet nyugodtan fikázni)Egyenlőre ennyi!Remélem nem utáltatok meg az őszinteségemért.Üdv:Janika

Kismarton János 2008.11.12. 17:05:12

Hekkelik a YouTube-ot

Amióta a Google megpendítette, hogy a YouTube hirdetési bevételeit megosztaná a rendszerbe videókat feltöltő felhasználókkal, valósággal elszabadult a pokol a videómegosztón: többen scriptekkel és oldalfrissítési trükkökkel próbálják feltorszászni a saját mozijukat a nézettségi lista élére.

Alig pár napja jelentette be a Google, hogy nyártól reklámokkal dobja fel a YouTube videóit, és a hirdetési bevételből a videókat feltöltő felhasználóknak is csurran-cseppen majd némi részesedés, máris megkezdődött a szolgáltatás nagyüzemi hekkelése. A cél egy-egy videó esetében a minél nagyobb nézőszám elérése, ezáltal a nézettségi toplistára és a címoldalra való kijutás, ami újabb nézőket (és a jövőben majd újabb hirdetési dollárokat) hoz magával.

Videómegosztó-optimalizálás

A trükk leginkább a keresőoptimalizálásra emlékeztet, csak annál sokkal egyszerűbb a technikája, mivel itt bonyolult algoritmusok helyett szimplán a letöltések száma határozza meg a listán elfoglalt helyet. Elég a mozinkat megnyitni néhány böngészőablakban, majd szabadjára engedni az automata frissítés funkcióját, és hamarosan a toplistára kerül a felturbózott nézettségű videó. (A Firefox például tökéletesen alkalmas erre, de percek alatt találhatunk auto-refresh scripteket a neten.)

Egyre gyakoribb a csalás

A legújabb trend egyszerűen ellopni más videóját, rátenni jó feltűnően a saját oldalunk címét, visszatölteni a rendszerbe, letiltani a kommentezés lehetőségét, majd a refresh-trükkel az eredeti mozi fölé tornászni nézettségben. A hétvégén például egy fizetős moziletöltéseket kínáló oldal manipulált videói foglalták el a nézettségi toplista több mint felét. Bár elvben aránylag egyszerű a védekezés az automata frissítéses csalás ellen (a néző IP címét kell visszaellenőrizni), a Google eddig nem igazán reagált a jelenségre. Egyébként a felhasználók már tavaly ősz óta hekkelik az oldalt, de a trükk csak most vált igazán elterjedtté.

Észak.Index

fokoska 2008.11.12. 17:23:32

Janika! Tényleg túldimenzionálod a dolgot..Megnéztem, most mondjam azt, hogy ha összeadod az összes videódra leadott szavazatot, akkor lazán vezetsz a többi előtt, de így szétdarabolva 5 felé saját magadat nyírod ki?? Ez nem a Youtube vagy más hibája, egyszerű, józan paraszti ész..Nem kell itt összeesküvés elméleteket gyártani, miért a tv-s szavazásoknál szerinted mennyire kóser az eredmény??? Azé' mert a közjegyző néninek mutogatnak egy grafikont, amit úgy manipulálnak, ahogy akarnak?? vagy szerinted a közjegyző néni átnézi a szavazatszámláló szoftver algoritmusát??most komolyan, ne má'! De mondhatnám azt is, hogy az ORTT elsötétítések alatt is több százezres nézettséget mérnek a kertévéknek?? Mégis ez alapján osztják el a reklám milliárdokat..
Te jó arcnak tűnsz, de ne feszülj már rá ennyire az összeesküvés témára..Kampányoljál vazze a haveroknál, suliban, vagy valami, azzal többre mész

Kismarton János 2008.11.13. 22:10:28

fokoska!Nagyon rendes ember vagy!Köszi a biztatást!Sok mindenben igazad van!Nem kommentezek mert a végén megköveznek érte.A kampányolásról annyit kár a gőzért.Csak figyeld az eredményeket.Minden jót.Üdv:Janika
süti beállítások módosítása